Repríza hry Maska ve velkém stylu

Předvánoční atmosféru umocní přímo v expozici 20. 12. 2010 pohlazení netradiční exotiky. Vernisáž obrazů a kreseb akademického malíře Jiřího Šorma uvede Rudolf Švaříček, živočišnou muzikou doprovodí Dr. Luboš Holzer s šamanskými bubny a dalšími nástroji. Projekce syrového filmu TANEC s KOTEKOU provede planetou od Afriky po Novou Guineu. Podstatnou část akce je představení kvalitních vín "božského vinařství" GOTBERG. Protože je Jiří Šorm nejen zajímavý malíř a umělec s velkým přesahem, ale i překvapivý recesista, dají se na netradičním happeningu očekávat mimořádné chvíle. OBJEVÍ SE tajemný YETTI i SVŮDNÁ INDICKÁ TANEČNICE. Překvapit můžou mažoretky i akvabely...možná přijde i kouzelník? Správný performer nezůstává oblečen....

Odjinud

ZÁMĚR (IDEA)

ODJINUD je v nejširším slova smyslu nezávislý subjekt, který funguje jako jakási „střecha“, pod kterou se scházejí lidé, podílející se na realizaci konkrétních kulturních a uměleckých projektů. 

ODJINUD je ponejvíce divadelní projekt (divadlo Odjinud), který nemá být divadlem ve smyslu ustavení pevného divadelního souboru či divadelní budovy. Lidé i energie se budou vždy koncentrovat kolem konkrétního projektu. Budou přicházet odjinud (z jiných divadel, či z mimodivadelního světa, z profesionální i neprofesionální scény), aby vnesli svůj specifický díl do společného projektu. 

Záměrem tohoto projektu je také zastřešit proces realizace díla (většinou divadelního představení, ale i jiných projektů) a to ve smyslu autorském (idea, scénář, režie, herci atd.) tak i produkčním (kde, za kolik, kde na to vzít, pro koho). Tedy zajistit celý proces od prvních skic a nápadů až po realizaci. 

1. projekt - MASKA 



„Když jsem tě poprvé uviděl, cítil jsem, jak uvnitř mého těla nějaké žíznivé zvíře nasucho polklo…"

Dva muži a jedna žena, společná minulost, společný byznys.
Problém.
Krize.
SWOT analýza.
Bůh je daleko, Dagmara blízko.
To zvíře, které je uvnitř, je nejblíže. Tanec na hraně egoismu a spolupráce. Manažeři usilující o zpeněžení duchovní obrody sklízí své hořké plody. Nejdříve jde o záchranu firmy, pak o vlastní seberealizaci, nakonec už jen o záchranu holého života. Chaotický úprk na trati „civilizace - šamanismus - příroda“ a zpět – chtěli by tedy. Zase zpátky, do pelíšků, všemu porozumět, najít k tomu klíč. Ten klíč. Zatím tu sedí a pijí meltu. Kačenka, srnci a maska jsou tam s nimi. 

Lidé: 
Hrají: Bára Milotová, Tomáš Sýkora, Lubomír Stárek
Scénář a režie: Pavel Strašák
Dramaturgie: Marek Vráblík
Produkce: Kateřina Geislerová